Popis
Sirup ze zázvoru a cejlonské skořice spojuje pikantní svěžest zázvoru s jemnou sladce kořeněnou vůní pravé cejlonské skořice. V zimě je skvělý do horké vody či čaje, kde příjemně zahřeje a povzbudí, v létě zase osvěží v kombinaci s ledem a citronem v domácí limonádě. Hodí se také k dochucení dezertů, koktejlů či svařeného vína.
Zázvor je známý svými protizánětlivými a antibakteriálními účinky, podporuje imunitu, trávení a pomáhá při nachlazení. Cejlonská skořice je ceněna pro svou jemnou chuť i obsah antioxidantů, které prospívají cévám a celkovému zdraví. Tento sirup je tak nejen lahodný, ale i funkční – přinese do vašeho dne chuť, vůni i energii.
Složení: Vylisovaná šťáva ze zázvoru 22 %, citrónová a limetová šťáva 3 %, skořice, voda, cukr, kyselina citrónová E330, citrusový pektin.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben ze zeleniny bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Zázvorovo-skořicová limonáda s citronem
Ingredience:
-
40 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
250 ml perlivé vody
-
plátky citronu
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice nalijte sirup, přidejte led a citron. Dolijte perlivou vodou a jemně promíchejte.
Exotická limonáda se zázvorem a mátou
Ingredience:
-
40 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
200 ml perlivé vody
-
pár lístků máty
-
kousek čerstvého zázvoru
-
led
Postup:
Sirup nalijte do sklenice s ledem, přidejte mátu a zázvor. Dolijte perlivou vodou a promíchejte.
Koktejly
Spiced Ginger Gin Tonic
Ingredience:
-
40 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
40 ml ginu
-
120 ml toniku
-
led
-
plátek pomeranče
Postup:
Do sklenice vložte led, nalijte gin a sirup, dolijte tonikem a ozdobte pomerančem.
Ginger Spiced Daiquiri
Ingredience:
-
40 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
40 ml bílého rumu
-
šťáva z ½ limetky
-
led
Postup:
Protřepejte v shakeru s ledem a nalijte do koktejlové sklenky. Ozdobte limetkou.
Ginger Cinnamon Smash
Ingredience:
-
40 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
40 ml bourbonu nebo irské whiskey
-
šťáva z ½ citronu
-
pár lístků máty
-
led
Postup:
V shakeru rozmačkejte mátu s citronovou šťávou, přidejte whiskey, sirup a led. Protřepejte a přeceďte do sklenice s ledem.
Ginger Mule
Ingredience:
-
40 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
40 ml vodky
-
100 ml zázvorového piva nebo limonády
-
led
-
plátek limetky
Postup:
Do vysoké sklenice vložte led, nalijte vodku a sirup, dolijte zázvorovým pivem. Ozdobte limetkou.
Horké nápoje
Horký zázvorovo-skořicový čaj
Ingredience:
-
30 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
200 ml horkého čaje (černý nebo zelený)
-
plátek citronu
Postup:
Vmíchejte sirup do horkého čaje a ozdobte citronem.
Zimní kořeněný elixír
Ingredience:
-
40 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
200 ml horké vody
-
kousek čerstvého zázvoru
-
skořice na ozdobu
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte zázvor a ozdobte skořicí.
Punč & svařák
Kořeněný punč
Ingredience:
-
50 ml sirupu zázvor & cejlonská skořice
-
150 ml červeného vína (nebo jablečného moštu pro nealko verzi)
-
plátky pomeranče
-
badyán a hřebíček
Postup:
Víno nebo mošt zahřejte, přidejte sirup a koření. Nechte prohřát, ale nevařte. Podávejte horké.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
