Popis
Višňový sirup okouzlí svou typickou sladkokyselou chutí a sytě červenou barvou. V létě se skvěle hodí do domácích limonád, koktejlů nebo smoothie, zatímco v zimě potěší v horkém čaji či vodě. Je výborným doplňkem k dezertům, palačinkám, zmrzlině či jogurtům a dodá jim svěží ovocný akcent.
Višně jsou bohaté na vitamín C, A a antioxidanty, které podporují imunitu a chrání buňky před volnými radikály. Obsahují také přírodní látky s uklidňujícími účinky, které napomáhají kvalitnímu spánku. Tento sirup je tak nejen lahodný, ale i prospěšný pro zdraví a pohodu.
Složení: Vylisovaná šťáva z višní 47 %, citrónová a limetová šťáva 2 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, citrusový pektin, sůl, přírodní višňové aroma.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Višňová limonáda s citronem
Ingredience:
-
40 ml višňového sirupu
-
250 ml perlivé vody
-
plátky citronu
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice nalijte sirup, přidejte led a citron. Dolijte perlivou vodou a promíchejte.
Višeň & máta
Ingredience:
-
40 ml višňového sirupu
-
200 ml perlivé vody
-
pár lístků máty
-
led
Postup:
Do sklenice s ledem nalijte sirup, přidejte mátu a dolijte perlivou vodou.
Koktejly
Vodka – Cherry Sour Twist
Ingredience:
-
40 ml višňového sirupu
-
40 ml vodky
-
šťáva z ½ citronu
-
kostky ledu
Postup:
Protřepejte v shakeru a nalijte do sklenice s ledem. Ozdobte plátkem citronu nebo višní.
Gin – Višňový gin tonic
Ingredience:
-
40 ml višňového sirupu
-
40 ml ginu
-
120 ml toniku
-
led
-
čerstvé višně na ozdobu
Postup:
Do sklenice vložte led, přidejte gin a sirup. Dolijte tonikem a ozdobte višněmi.
Prosecco – Višňový Spritz
Ingredience:
-
30 ml višňového sirupu
-
100 ml prosecca
-
50 ml perlivé vody
-
led
Postup:
Do sklenky na víno dejte led, nalijte sirup, prosecco a dolijte perlivou vodou. Jemně promíchejte.
Horké nápoje
Horký višňový čaj
Ingredience:
-
30 ml višňového sirupu
-
200 ml horkého čaje (černý nebo ovocný)
-
plátek citronu
Postup:
Vmíchejte sirup do čaje a ozdobte citronem.
Zimní višeň
Ingredience:
-
40 ml višňového sirupu
-
200 ml horké vody
-
skořice a hřebíček
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte koření a krátce vylouhujte. Podávejte horké.
Punč & svařák
Višňový punč
Ingredience:
-
50 ml višňového sirupu
-
150 ml červeného vína (nebo jablečného moštu pro nealko verzi)
-
plátky pomeranče
-
skořice a badyán
Postup:
Víno nebo mošt zahřejte, přidejte sirup a koření. Nechte prohřát, ale nevařte. Podávejte horké s ovocem.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
