Popis
Třešňový sirup uchovává v sobě chuť letních dnů – sladkost a šťavnatost zralých třešní se krásně hodí do domácích limonád, koktejlů či smoothie. V chladných měsících si jej můžete vychutnat v horké vodě nebo čaji, kde jeho vůně a barva navodí pocit pohody. Výborně se doplňuje také s dezerty, palačinkami, jogurty nebo zmrzlinou.
Třešně jsou bohatým zdrojem vitamínů C, A a skupiny B, obsahují také antioxidanty a minerály jako draslík a hořčík. Podporují imunitní systém, pomáhají regeneraci po fyzické námaze a prospívají zdraví cév. Tento sirup tak spojuje lahodnou chuť s přírodními benefity, které potěší tělo i duši.
Složení: Vylisovaná šťáva z třešní 47 %, citrónová a limetová šťáva 2 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, citrusový pektin, sůl přírodní třešňové aroma.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Třešňová limonáda s citronem
Ingredience:
-
40 ml třešňového sirupu
-
250 ml perlivé vody
-
plátky citronu
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice nalijte sirup, přidejte led a citron. Dolijte perlivou vodou a jemně promíchejte.
Třešeň & máta
Ingredience:
-
40 ml třešňového sirupu
-
200 ml perlivé vody
-
pár lístků máty
-
led
Postup:
Sirup nalijte do sklenice s ledem, přidejte mátu a dolijte perlivou vodou.
Koktejly
Vodka – Cherry Vodka Fizz
Ingredience:
-
40 ml třešňového sirupu
-
40 ml vodky
-
120 ml perlivé vody
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice dejte led, nalijte sirup a vodku, dolijte perlivou vodou a jemně promíchejte.
Cherry Gin Tonic
Ingredience:
-
40 ml třešňového sirupu
-
40 ml ginu
-
120 ml toniku
-
led
-
pár třešní na ozdobu
Postup:
Do sklenice dejte led, přidejte gin a sirup. Dolijte tonikem a ozdobte čerstvými třešněmi.
Prosecco – Cherry Spritz
Ingredience:
-
30 ml třešňového sirupu
-
100 ml prosecca
-
50 ml perlivé vody
-
led
Postup:
Do sklenice na víno vložte led, nalijte sirup a prosecco, dolijte perlivou vodou. Jemně promíchejte.
Horké nápoje
Horký třešňový čaj
Ingredience:
-
30 ml třešňového sirupu
-
200 ml horkého čaje (černý nebo ovocný)
-
plátek citronu
Postup:
Vmíchejte sirup do čaje a ozdobte citronem.
Kořeněná třešeň
Ingredience:
-
40 ml třešňového sirupu
-
200 ml horké vody
-
skořice a hřebíček
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte koření a krátce vylouhujte. Podávejte horké.
Punč & svařák
Třešňový punč
Ingredience:
-
50 ml třešňového sirupu
-
150 ml červeného vína (nebo jablečného moštu pro nealko variantu)
-
plátky pomeranče
-
skořice
Postup:
Víno nebo mošt zahřejte, přidejte sirup a koření. Nechte prohřát, ale nevařte. Podávejte horké s ovocem.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
