Popis
Rakytníkový sirup vyniká svou výrazně nakyslou a svěží chutí, která krásně doplní domácí limonády, smoothie či koktejly. V zimě je ideální do horké vody nebo čaje, kde díky své sytě oranžové barvě a citrusovému aroma potěší nejen chuť, ale i oči. Hodí se i jako originální dochucení dezertů a jogurtů.
Rakytník je právem považován za superpotravinu – obsahuje mimořádně vysoké množství vitamínu C, dále vitamíny A, E a K, antioxidanty a esenciální mastné kyseliny. Podporuje imunitní systém, pomáhá při únavě a přispívá k celkové vitalitě. Tento sirup je tak nejen lahodný, ale i prospěšný pro zdraví.
Složení: Vylisovaná šťáva z rakytníku 21 %, citrónová a limetová šťáva 4 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, citrusový pektin, sůl.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Rakytníková limonáda s mátou
Ingredience:
-
40 ml rakytníkového sirupu
-
250 ml perlivé vody
-
pár lístků máty
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice nalijte sirup, přidejte led a mátu. Dolijte perlivou vodou a promíchejte.
Citrusovo-rakytníková limonáda
Ingredience:
-
40 ml rakytníkového sirupu
-
šťáva z ½ citronu
-
200 ml perlivé vody
-
plátky pomeranče
-
led
Postup:
Sirup smíchejte s citronovou šťávou, přidejte led, ovoce a dolijte perlivou vodou.
Koktejly
Rakytníková vodka sour
Ingredience:
-
40 ml rakytníkového sirupu
-
40 ml vodky
-
šťáva z ½ citronu
-
kostky ledu
Postup:
Protřepejte v shakeru s ledem a nalijte do sklenice. Ozdobte plátkem citronu.
Rakytníkový gin tonic
Ingredience:
-
40 ml rakytníkového sirupu
-
40 ml ginu
-
120 ml toniku
-
kostky ledu
-
plátek pomeranče nebo limetky
Postup:
Do sklenice vložte led, přidejte gin a sirup. Dolijte tonikem a jemně promíchejte. Ozdobte citrusovým plátkem.
Rakytníkový rum punch
Ingredience:
-
40 ml rakytníkového sirupu
-
40 ml bílého rumu
-
100 ml ananasového džusu
-
50 ml pomerančového džusu
-
kostky ledu
Postup:
Protřepejte všechny ingredience v shakeru s ledem a nalijte do vysoké sklenice. Ozdobte plátkem ananasu nebo pomeranče.
Horké nápoje
Horký rakytníkový čaj
Ingredience:
-
30 ml rakytníkového sirupu
-
200 ml horkého čaje (černý nebo zelený)
-
plátek citronu
Postup:
Vmíchejte sirup do čaje a ozdobte citronem.
Zimní rakytník se zázvorem
Ingredience:
-
40 ml rakytníkového sirupu
-
200 ml horké vody
-
kousek čerstvého zázvoru
-
špetka skořice
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte zázvor a skořici. Podávejte horké.
Punč & svařák
Rakytníkový punč
Ingredience:
-
50 ml rakytníkového sirupu
-
150 ml bílého vína (nebo jablečného moštu pro nealko verzi)
-
plátky pomeranče a citronu
-
skořice a hřebíček
Postup:
Víno nebo mošt zahřejte, přidejte sirup a koření. Nechte prohřát, ale nevařte. Podávejte horké.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
