Popis
Ostružinový sirup potěší svou intenzivní chutí a hlubokou barvou, která ozdobí každý nápoj či dezert. V létě osvěží v domácích limonádách, koktejlech nebo smoothie, zatímco v zimě se skvěle hodí do horkých nápojů, kde vynikne jeho výrazné ovocné aroma. Výborně doplní i palačinky, jogurty nebo zmrzlinu.
Ostružiny jsou bohaté na vitamín C, vitamín K a antioxidanty, které podporují imunitní systém, zdraví cév a chrání buňky před volnými radikály. Díky obsahu vlákniny prospívají trávení a navozují pocit sytosti. Tento sirup tak spojuje nezaměnitelnou chuť s benefity pro zdraví.
Složení: Vylisovaná šťáva z ostružiny 46 %, citrónová a limetová šťáva 4 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, sůl.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Ostružinová limonáda s citronem
Ingredience:
-
40 ml ostružinového sirupu
-
250 ml perlivé vody
-
plátky citronu
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice dejte sirup a led, dolijte perlivou vodou a ozdobte citronem.
Ostružina & máta
Ingredience:
-
40 ml ostružinového sirupu
-
200 ml perlivé vody
-
pár lístků máty
-
led
Postup:
Sirup nalijte do sklenice s ledem, přidejte mátu a dolijte perlivou vodou.
Koktejly
Ostružinová vodka soda
Ingredience:
-
40 ml ostružinového sirupu
-
40 ml vodky
-
120 ml perlivé vody
-
led
Postup:
Do sklenice s ledem nalijte vodku a sirup, dolijte perlivou vodou a promíchejte.
Ostružinový gin tonic
Ingredience:
-
40 ml ostružinového sirupu
-
40 ml ginu
-
120 ml toniku
-
led
-
pár ostružin na ozdobu
Postup:
Do sklenice dejte led, přidejte gin a sirup, dolijte tonikem. Ozdobte čerstvými ostružinami.
Prosecco – Blackberry Spritz
Ingredience:
-
30 ml ostružinového sirupu
-
100 ml prosecca
-
50 ml perlivé vody
-
led
Postup:
Do sklenice na víno vložte led, nalijte sirup a prosecco, dolijte perlivou vodou. Jemně promíchejte.
Horké nápoje
Horký ostružinový čaj
Ingredience:
-
30 ml ostružinového sirupu
-
200 ml horkého čaje (ovocný nebo černý)
-
plátek citronu
Postup:
Sirup vmíchejte do horkého čaje a ozdobte citronem.
Kořeněná ostružina
Ingredience:
-
40 ml ostružinového sirupu
-
200 ml horké vody
-
skořice a hřebíček podle chuti
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte koření a krátce vylouhujte. Podávejte horké.
Punč & svařák
Ostružinový punč
Ingredience:
-
50 ml ostružinového sirupu
-
150 ml červeného vína (nebo jablečného moštu pro nealko verzi)
-
plátky pomeranče
-
skořice
Postup:
Víno nebo mošt zahřejte, přidejte sirup a koření. Nechte prohřát, ale nevařte. Podávejte horké.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
