Popis
Hruškový sirup je symbolem jemnosti a přírodní sladkosti. V létě krásně osvěží v domácí limonádě, koktejlech nebo smoothie, zatímco v zimě se skvěle hodí do horkých nápojů či čaje. Výborně doplní i dezerty, palačinky nebo jogurty, kterým dodá jemný ovocný nádech.
Hrušky jsou bohatým zdrojem vitamínů C a K, antioxidantů a vlákniny, která podporuje zdravé trávení. Obsahují také minerály, jako je měď či draslík, důležité pro správnou funkci srdce a nervové soustavy. Tento sirup tak spojuje lahodnou chuť s přirozenými benefity, které potěší tělo i duši.
Složení: Vylisovaná šťáva z hrušky 60 %, citrónová a limetová šťáva 2 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, citrusový pektin, sůl, přírodní hruškové aroma.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Hrušková limonáda s mátou
Ingredience:
-
40 ml hruškového sirupu
-
250 ml perlivé vody
-
pár lístků máty
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice nalijte sirup, přidejte led a mátu. Dolijte perlivou vodou a promíchejte.
Hruška & citron
Ingredience:
-
40 ml hruškového sirupu
-
200 ml perlivé vody
-
šťáva z ½ citronu
-
plátky citronu
-
led
Postup:
Smíchejte sirup s citronovou šťávou, přidejte led a ovoce. Zalijte perlivou vodou a ozdobte.
Koktejly
Hruškový gin fizz
Ingredience:
-
40 ml hruškového sirupu
-
40 ml ginu
-
100 ml perlivé vody
-
led
Postup:
Do sklenice nalijte gin a sirup, přidejte led a dolijte perlivou vodou. Lehce promíchejte.
Hruškový spritz
Ingredience:
-
30 ml hruškového sirupu
-
80 ml prosecca
-
50 ml perlivé vody
-
plátek hrušky
-
led
Postup:
Do sklenice na víno vložte led, přidejte sirup, prosecco a perlivou vodu. Ozdobte plátkem hrušky.
Horké nápoje
Horký hruškový čaj
Ingredience:
-
30 ml hruškového sirupu
-
200 ml horkého černého čaje
-
plátek citronu
Postup:
Do čaje vmíchejte sirup, ozdobte citronem a ihned podávejte.
Kořeněná hruška
Ingredience:
-
40 ml hruškového sirupu
-
200 ml horké vody
-
skořice a hřebíček podle chuti
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte koření a nechte krátce vylouhovat. Podávejte horké.
Punč & svařák
Hruškový punč
Ingredience:
-
50 ml hruškového sirupu
-
150 ml bílého vína (nebo jablečného moštu pro nealko variantu)
-
plátky hrušky a pomeranče
-
špetka skořice
Postup:
Víno nebo mošt zahřejte, přidejte sirup, ovoce a koření. Nechte prohřát, ale nevařte. Podávejte horké.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
