Popis
Sirup z černého rybízu má intenzivní, lehce nakyslou chuť a sytě tmavou barvu, díky nimž se stává ozdobou každého nápoje. Výborně se hodí k přípravě domácích limonád, koktejlů a smoothie, ale také jako sladký akcent do čaje nebo horké vody během chladných měsíců. Skvěle doplní i dezerty, palačinky nebo jogurty.
Černý rybíz je doslova vitamínovou bombou – obsahuje velké množství vitamínu C, antioxidantů a minerálů, které posilují imunitu, podporují zdraví cév a chrání organismus před volnými radikály. Díky obsahu vlákniny navíc prospívá trávení. Tento sirup tak spojuje výraznou chuť a přírodní benefity v dokonalé rovnováze.
Složení: Vylisovaná šťáva z černého rybízu 48 %, citrónová a limetová šťáva 4 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, sůl.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Rybízová limonáda s mátou
Ingredience:
-
40 ml sirupu z černého rybízu
-
250 ml perlivé vody
-
pár lístků máty
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice nalijte sirup, přidejte led a mátu. Dolijte perlivou vodou a jemně promíchejte.
Citrusovo-rybízová limonáda
Ingredience:
-
40 ml sirupu z černého rybízu
-
200 ml perlivé vody
-
šťáva z ½ citronu
-
plátky pomeranče
-
led
Postup:
Sirup smíchejte s citronovou šťávou, přidejte led, ovoce a zalijte perlivou vodou.
Koktejly
Rybízový gin fizz
Ingredience:
-
40 ml sirupu z černého rybízu
-
40 ml ginu
-
100 ml perlivé vody
-
led
-
plátek citronu
Postup:
Do sklenice dejte led, gin a sirup. Dolijte perlivou vodou, jemně promíchejte a ozdobte citronem.
Rybízové prosecco
Ingredience:
-
30 ml sirupu z černého rybízu
-
120 ml prosecca
-
pár čerstvých rybízových kuliček
Postup:
Do sklenky nalijte sirup, dolijte vychlazeným proseccem a ozdobte ovocem.
Horké nápoje
Horký rybízový čaj
Ingredience:
-
30 ml sirupu z černého rybízu
-
200 ml horkého čaje (ovocný nebo černý)
-
plátek citronu
Postup:
Do horkého čaje vmíchejte sirup a ozdobte citronem.
Kořeněný rybízový nápoj
Ingredience:
-
40 ml sirupu z černého rybízu
-
200 ml horké vody
-
skořice a hřebíček podle chuti
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte koření a nechte krátce vylouhovat. Podávejte horké.
Punč & svařák
Rybízový punč
Ingredience:
-
50 ml sirupu z černého rybízu
-
150 ml červeného vína (nebo jablečného moštu pro nealko variantu)
-
plátky pomeranče
-
špetka skořice
Postup:
Víno nebo mošt zahřejte, přidejte sirup a koření. Nechte prohřát, ale nevařte. Podávejte horké s ovocem.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
