Popis
Broskvový sirup okouzlí svou přirozenou sladkostí a plnou ovocnou chutí. V létě je skvělý pro přípravu domácích limonád s ledem a mátou, výborně se hodí do koktejlů i smoothie. V zimě jej využijete do horkých nápojů, které provoní broskvovou vůní. Díky své jemnosti se krásně kombinuje i s dezerty, jogurty nebo palačinkami.
Broskve jsou bohaté na vitamíny A, C a E, antioxidanty a minerály, které podporují imunitu, zdraví pokožky a celkovou vitalitu. Obsahují také vlákninu, která prospívá trávení. Tento sirup tak nabízí nejen lahodnou chuť, ale i přírodní benefity pro vaše tělo.
Složení: Vylisovaná šťáva z broskve 60 %, citrónová a limetová šťáva 3 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, citrusový pektin, sůl, přírodní broskvové aroma.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Broskvová limonáda s rozmarýnem
Ingredience:
-
40 ml broskvového sirupu
-
250 ml perlivé vody
-
větvička rozmarýnu
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice vložte led, sirup a rozmarýn. Zalijte perlivou vodou a jemně promíchejte.
Citrusovo-broskvová limonáda
Ingredience:
-
40 ml broskvového sirupu
-
200 ml perlivé vody
-
šťáva z ½ limetky
-
plátky pomeranče
-
led
Postup:
Sirup smíchejte s limetkovou šťávou, přidejte led, ovoce a zalijte perlivou vodou.
Koktejly
Broskvové Bellini
Ingredience:
-
30 ml broskvového sirupu
-
120 ml prosecca
Postup:
Do sklenky na šumivé víno nalijte broskvový sirup a dolijte proseccem. Jemně promíchejte.
Broskvový rum punch
Ingredience:
-
40 ml broskvového sirupu
-
40 ml bílého rumu
-
100 ml pomerančového džusu
-
50 ml ananasového džusu
-
led
Postup:
Všechny ingredience protřepejte v shakeru s ledem, nalijte do sklenice a ozdobte plátkem broskve.
Horké nápoje
Horký broskvový čaj
Ingredience:
-
30 ml broskvového sirupu
-
200 ml horkého černého čaje
-
plátek citronu
Postup:
Do horkého čaje přidejte sirup, promíchejte a ozdobte citronem.
Broskev & skořice
Ingredience:
-
40 ml broskvového sirupu
-
200 ml horké vody
-
1 celá skořice
-
hřebíček podle chuti
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte koření a nechte krátce vylouhovat.
Punč & svařák
Broskvový punč
Ingredience:
-
50 ml broskvového sirupu
-
150 ml bílého vína (nebo jablečného moštu pro nealko verzi)
-
plátky pomeranče
-
špetka muškátového oříšku
Postup:
Víno (nebo mošt) zahřejte, přidejte sirup a koření. Podávejte horké s ovocem.
| Hmotnost | 1.073 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
