Popis
Borůvkový sirup je ideální pro přípravu domácích limonád, osvěžujících koktejlů i jako sladký doplněk k dezertům, palačinkám nebo zmrzlině. V chladnějším období se výborně hodí do horké vody či čaje, kde uvolní svou typickou lesní vůni a sytě fialovou barvu.
Borůvky jsou známé svým vysokým obsahem antioxidantů (zejména antokyanů), které podporují zdraví očí, cév a celkovou obranyschopnost organismu. Obsahují také vitamíny C a K a vlákninu, která prospívá trávení. Tento sirup tak spojuje výjimečnou chuť s benefity pro zdraví.
Složení: Vylisovaná šťáva z borůvky 64 %, citrónová a limetová šťáva 2 %, voda, cukr, kyselina citrónová E330, citrusový pektin, sůl, přírodní borůvkové aroma.
- Sirup je pasterován.
- Výrobek je vyroben z ovoce bez použití koncentrátů či jiných náhražek.
- Datum trvanlivosti je uvedeno na etiketě.
- Skladujte na suchém a temném místě při teplotě do 25 °C.
- Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 10 °C.
- Před otevřením doporučujeme sirup protřepat.
- Řeďte v poměru 1 : 10.
- Případná sedlina není na závadu.
Limonády
Borůvková limonáda s mátou
Ingredience:
-
40 ml borůvkového sirupu
-
250 ml perlivé vody
-
pár lístků čerstvé máty
-
kostky ledu
Postup:
Do sklenice dejte sirup, přidejte led a zalijte perlivou vodou. Ozdobte mátou a plátkem citronu.
Citrusovo-borůvková limonáda
Ingredience:
-
40 ml borůvkového sirupu
-
200 ml perlivé vody
-
šťáva z ½ citronu
-
plátky pomeranče
-
led
Postup:
Smíchejte sirup s citronovou šťávou, přidejte led, zalijte perlivou vodou a dozdobte plátky pomeranče.
Koktejly
Borůvkový gin tonic
Ingredience:
-
40 ml borůvkového sirupu
-
40 ml ginu
-
150 ml toniku
-
led
-
borůvky na ozdobu
Postup:
Do sklenice dejte led, přilijte gin a sirup, dolijte tonikem a promíchejte. Ozdobte borůvkami.
Borůvkové prosecco
Ingredience:
-
30 ml borůvkového sirupu
-
120 ml prosecca
-
pár čerstvých borůvek
Postup:
Do sklenky na prosecco nalijte sirup, dolijte vychlazeným proseccem a ozdobte borůvkami.
Horké nápoje
Horký borůvkový čaj
Ingredience:
-
30 ml borůvkového sirupu
-
200 ml horkého černého čaje
-
plátek citronu
Postup:
Do hrnku nalijte horký čaj, vmíchejte sirup a ozdobte plátkem citronu.
Borůvkový grog bez alkoholu
Ingredience:
-
40 ml borůvkového sirupu
-
200 ml horké vody
-
skořice a hřebíček podle chuti
Postup:
Sirup zalijte horkou vodou, přidejte koření a nechte krátce vylouhovat.
Punč & svařák
Borůvkový punč
Ingredience:
-
50 ml borůvkového sirupu
-
150 ml červeného vína (nebo jablečného moštu pro nealko variantu)
-
plátek citronu a pomeranče
-
špetka skořice
Postup:
V hrnci zahřejte víno (nebo mošt), přidejte sirup a koření. Nechte krátce prohřát, ale nevařte. Podávejte horké s plátky ovoce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
